مقالات

بررسی کامل تمام تفاوت های هیدروموتور و هیدرو پمپ

تفاوت هیدروموتور و هیدروپمپ

هیدروموتور و هیدروپمپ قلب سیستم  هیدرولیک هستند. هیدروپمپ ها همان پمپ هیدرولیک هستند که وظیفه آن ایجاد فشار و جریان لازم جهت انتقال سیال در سیستم هیدرولیک است. از طرفی هیدروموتور وظیفه تبدیل انرژی سیال هیدرولیک به حرکت مکانیکی را دارد و عملکرد آن ها عکس پمپ های هیدرولیک است. در ادامه این مقاله به بررسی تمام تفاوت های هیدروموتورها و هیدروپمپ ها پرداخته ایم.

تفاوت های هیدروموتور و هیدروپمپ

تفاوت هیدروموتور و هیدروپمپ در چه چیزی است چگونه می‌توان این دو قطعه را با هم اشتباه نگرفت؟ مطمئناً شباهت‌های این دو قطعه بسیاری از افراد را سردرگم می‌کند و حتی در اکثر موارد آنها را با هم اشتباه می‌گیرند. اما با شناخت این تفاوت‌ها می‌توانید جلوی اشتباهات را بگیرید، اولین تفاوتی که در هیدرو موتور و هیدروپمپ می‌توانید بیابید، تفاوت در شکل و ساختار آنها است. در ادامه بیشتر با این تفاوت‌ها آشنا می‌شوید و در ادامه همراه ما باشید.

حالت‌های خروجی در هیدروموتور و هیدرو پمپ

عملکرد هیدروپمپ با هیدروموتورها کاملا باهم فرق می‌کنند. در پمپ هیدرولیک انرژی مکانیکی موتور به انرژی هیدرولیکی تبدیل می‌شود و این قطعه مثل یک دستگاه تبدیل فعال عمل می‌کند. اما در هیدروموتورها انرژی فشار به انرژی مکانیکی تبدیل می‌شود؛ درست است که هر دو دستگاه مانند یک قطعه تبدیل عمل می‌کنند، اما تبدیل در هر کدام بسیار متفاوت است.

چرخش شافت در هیدروموتور و هیدرو پمپ

تفاوت دیگری که در این قطعات می‌توانید پیدا کنید مربوط به چرخش شفت‌ها است. بخش مهمی که نوع چرخش آن در این قطعات با هم فرق می‌کند. در هیدرو موتورها فرمان شافت خروجی باید طوری باشد که انرژی لازم برای چرخش به سمت عقب و جلو ایجاد شود، در واقع ساختار شافت به صورت متقارن است.

اما ساختار این شافت در هیدرو پمپ کاملاً متفاوت است و بعضی از پمپ‌ها برای فرمان از یک سری قواعد خاص پیروی می‌کنند. در واقع قابلیت چرخش، نیاز است که در یک سو ایجاد شود و قابلیت تغییر در این پمپ‌ها به صورت اتوماتیک وجود ندارد، یعنی پمپ به میل خود تغییر شافت نمی‌دهد. این تفاوت‌ها باعث می‌شود که هر قطعه کارایی خاص خود را داشته باشد و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرند.

بیشتر بخوانید   مهم ترین کاربردهای هیدرولیک در صنعت

روغن سوخت و سرعت در هیدرو موتور و هیدرو پمپ

شباهت‌های هیدروموتور و هیدرو پمپ می‌تواند شما را به اشتباه بیندازد، به همین دلیل است که باید به خوبی با تفاوت هیدروموتور و هیدرو پمپ آشنا باشید‌. از دیگر تفاوت‌های مهم در آنها نوع سوخت و سرعتشان است. در واقع تفاوت در اختلاف تنظیمات پورت روغن نیز وجود دارد. هیدرو پمپ‌ها دارای درگاه ورودی و خروجی برای روغن هستند و در مدل‌های پیستونی محوری شکل دیگری دارند. اگر در پمپ هیدرولیک روغن نشت داشته باشد این موضوع به ورودی روغن ارتباط دارد.

اما در هیدروموتورها مجموعه‌ای از پورت‌های جداگانه برای نشت روغن وجود دارند که افزون بر بخش‌های ورودی و خروجی کار می‌کنند. اگر بخواهیم درباره سرعت بگوییم پمپ‌ها سرعت کاری بالایی دارند. اما هیدروماتورها سبت به پمپ‌ها سرعت کندتری دارند و اگر بخواهیم در مورد یک بخش مهم صحبت کنیم آن بخش مربوط به راندمان حجمی است.

یک آمار کلی نشان می‌دهد که وضعیت راندمان حجمی هیدروموتورها بیشتر از پمپ‌ها است. اگر بخواهیم به زبان ساده‌تر بیان کنیم، هیدروموتورها و پمپ‌ها ساختار شبیه به هم دارند؛ اما در فرایند عملکرد دقیقاً عکس هم عمل می‌کنند. همچنین هیدروموتورها به واسطه روغن خود می‌توانند شافت خروجی را از خود عبور دهند که در نهایت برق تولید می‌کند. در پمپ‌ها شرایط فرق می‌کند و برای خروج روغن می‌بایست در بخش سیلندر چرخش داشته باشد.

عملکرد هیدروموتورها و هیدرو پمپ‌ها

برای اینکه به خوبی تفاوت این دو قطعه را درک کنید، نیاز است که کارکرد هر کدام را مختصر توضیح دهیم. هیدروموتورها کاربردهای زیادی در بیل‌ مکانیکی، چرخ موتور در وسایل نقلیه و فن خنک کننده دارند. از این دستگاه‌ها برای دکل حفاری، دستگاه تزریق پلاستیک و نوار نقاله استفاده می‌شود.

همچنین از آنها در انتقال نیرو و قدرت استفاده می‌شود که این دستگاه در انتقال نیرو سهولت ایجاد می‌کند. اما هیدروپمپ‌ها در کجا کاربرد دارند؟ از آنها در پمپ‌های خانگی، کشاورزی، پمپ‌های بنزینی و گازوئیلی و پمپ‌هایی با فشار قوی استفاده می‌شود.

نحوه انتخاب هیدروموتور‌ها و پمپ هیدرولیک

نحوه انتخاب هیدروموتور و پمپ هیدرولیک به نیاز شما بستگی دارد، باید در خرید هر قطعه این موارد را در نظر داشته باشید. البته پمپ و هیدرو پمپ از نظر انواع موجود با هم متفاوت هستند و هر کدام مستقل برای بخشی طراحی شده‌اند. پمپ‌ها در سه نوع پرده‌ای، دنده‌ای و پیستونی تولید می‌شوند اما در هیدروموتورها علاوه بر این سه مدل در انواع اوربیتالی نیز وجود دارند.

بیشتر بخوانید   با 4 مورد از مهمترین علت های افت فشار پمپ هیدرولیک آشنا شوید

بهتر است هر کدام از محصولات از فروشگاه‌های معتبری تهیه شوند که امکان مشاوره خصوصی داشته باشند تا بتوانید مطابق با نیازتان، قطعه هیدرولیک مورد نظر را انتخاب کنید و خرید بدون دردسر داشته باشید.

همانطور که در جریان هستید امروزه کلاهبرداری در بازار خرید و فروش‌ها بسیار گسترده شده است، در صورتی که اطلاعات کافی در مورد این قطعه‌ها نداشته باشید به دام خواهید افتاد. شما می‌توانید با کمک مشاوران کارآزموده و حرفه‌ای، قطعه هیدرولیکی مورد نظر خود را پیدا کنید و سفارش دهید. همچنین اگر خرید خود را از فروشگاه اینترنتی انجام می‌دهید باید تمام محصولات در آن فروشگاه ضمانت اصالت کالا داشته باشند تا بابت تقلبی بودن آنها دغدغه‌ای نداشته باشید.

برای مطالعه کاملتر میتوانید مقاله “انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب” را مطالعه کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 5 =