مقالات

مقایسه عملکرد هیدروموتورهای پیستونی و دنده ای

آیا تا به حال به نقش حیاتی هیدروموتورها در صنایع مختلف توجه کرده‌اید؟ این موتورهای قدرتمند که به دو نوع پیستونی و دنده ای تقسیم میشوند، به انتقال نیرو و حرکت در صنایع مختلف کمک می‌کنند. هر کدام از این دو نوع هیدروموتور ویژگی ها و مشخصات خاصی دارند و عملکرد متفاوتی دارند که باعث میشود از آنها در کاربرد های متفاوتی استفاده شود. در این مقاله از سایت صنعت هیدرولیک، فروشگاه قطعات هیدرولیک، این ویژگی ها و تفاوت ها را بررسی میکنیم.

عملکرد هیدروموتورهای پیستونی

قبل از اینکه به بررسی مقایسه عملکرد هیدروموتورهای پیستونی و دنده ای بپردازیم، بهتر است عملکرد هیدروموتور پیستونی را به صورت مجزا برای شما توضیح دهیم. اساس عملکرد هیدروموتور پیستونی طبق جابجایی پیستون‌ها است. این نوع هیدروموتور انرژی هیدرولیکی را به گشتاور دوران تبدیل می‌کند. با ورود روغن تحت فشار به درون محفظه پیستون، نیرویی سازگار با فشار روغن به وجود می‌آید که اینگونه چرخش شفت امکان‌پذیر می‌شود.

هیدروموتور پیستونی می‌تواند محوری، شعاعی و توپی باشد. از جمله مزایایی که هیدروموتورهای پیستونی به خود اختصاص می‌دهند می‌توان به راندمان بالا در دوره بالاتر، گشتاور خروجی بالا، سرعت دوران بالا و سازگار با موارد استفاده پرفشار اشاره کرد. معمولاً از هیدروموتورهای پیستونی برای موارد زیر استفاده می کنند:

  1. ماشین آلات سنگین
  2. جرثقیل‌ها
  3. ماشین آلات کشاورزی
  4. سیستم‌های حرکتی و جابجایی
  5. صنایع فولاد و معدن

برای طراحی هیدروموتور پیستونی به تعداد پیستون‌ها، زاویه پیستون‌ها، طراحی پمپ و محفظه پیستون و سیستم روغن کاری آن توجه می شود. در صنایع مختلف از این نوع هیدروموتور به این دلیل استفاده می‌کنند که گشتاور بالایی را می‌تواند ایجاد کند.

·       نحوه انتخاب هیدروموتور پیستونی

شما باید طبق میزان بار و کاربری که مدنظر دارید، گشتاور مناسبی را انتخاب کنید. برای موارد استفاده با گشتاور بالا، هیدرومورتورهای پیستونی بهترین گزینه به شمار می‌آیند؛ همچنین سرعت چرخش مورد نیاز خود را هم باید مشخص کنید. به این دلیل که هیدروموتورهای پیستونی سرعت چرخش بالایی ندارند.

شما براساس چیدمان پیستون‌ها می‌توانید نوع هیدروموتور پیستونی خود که محوری، سیلندری یا شعاعی باشد را انتخاب کنید. باید این موضوع را هم بررسی کنید که آیا هیدروموتور با فضایی که مدنظر دارید، تطابق دارد یا خیر. به شرایط محیطی اعم از فشار، آلودگی، دما، رطوبت و… هم توجه کنید. سعی کنید هیدروموتور پیستونی را با راندمان و طول عمر مفید انتخاب کنید. اگر این موارد را در نظر بگیرید، صد درصد عملکرد قابل قبولی را از این نوع هیدروموتور انتظار می‌توانید داشته باشید.

بیشتر بخوانید   کاویتاسیون چیست؟

کاربرد هیدروموتور پیستونی

استعلام قیمت پمپ هیدرولیک پیستونی

عملکرد هیدروموتورهای دنده ای

برای اینکه به صورت واضح‌تری به مقایسه عملکرد هیدروموتورهای پیستونی و دنده ای پی ببرید، بهتر است در مورد عملکرد هیدروموتور دنده‌ای با شما صحبت کنیم. این نوع هیدروموتور از 2 بخش ساخته شده است که پمپ هیدرولیکی و مکانیزم دنده‌ای نام دارد.

پمپ هیدرولیک صنعتی به تولید جریان روغن تحت فشار می‌پردازد. مکانیزم دنده‌ای هم انرژی هیدرولیکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند. اصل عملکرد این نوع هیدروموتور به این شکل است که جریان روغن تحت فشار به محفظه‌های پمپ ورود پیدا می‌کند و برای چرخیدن محور مرکزی پمپ هم حرکت رفت و برگشتی پیستون‌ها لازم است.

مکانیزم دنده‌ای چرخش محور مرکزی پمپ را به محور خروجی هیدروموتور انتقال می‌دهد. از جمله مزایایی که عملکرد هیدروموتور دنده‌ای دارد می‌توان موارد زیر اشاره کرد:

  1. گشتاور و قدرت بالا البته در سرعت پایین
  2. ایجاد سرعت‌های گوناگون
  3. تحمل بارهای سنگین
  4. طراحی فشرده
  5. اجرای حرکات رفت و برگشتی

·       نحوه انتخاب هیدروموتور دنده ای

شما برای انتخاب هیدروموتور دنده‌ای باید به توان و گشتاور مورد نیاز توجه کنید. هیدرو موتور باید بتواند نیاز شما را در این زمینه به راحتی برطرف کند. سرعت کاری هم موضوع مهمی است. شما باید به نیاز خود هم در این زمینه دقت کنید. ابعاد و وزن هیدروموتور را بررسی کنید. اگر محدودیت فضا یا وزن وجود دارد، باید در حد مجاز هیدروموتور خود را سفارش دهید. به محیط کاری هم باید دقت کنید. باید دما، رطوبت و… را بررسی کنید و متناسب با شرایط این هیدروموتور را انتخاب کنید. نوع روغن هیدرولیک را هم باید به گونه‎ای انتخاب کنید که مقاومت بالایی به حرارت و سایش داشته باشد.

نحوه عملکرد هیدروموتور دنده ای

پمپ هیدرولیک پره ای

مقایسه عملکرد هیدروموتورهای دنده ای و پیستونی

برای مقایسه عملکرد هیدروموتورهای پیستونی و دنده ای باید گفت که هیدورموتورهای دنده‌ای طراحی ساده‌ای دارند و طبیعتاً از هزینه تولید پایینی هم برخوردار هستند. به همین دلیل، گشتاور راه‌اندازی بالایی را به وجود می‌آورند. این در صورتی است که خروجی گشتاور هیدروموتور های پیستونی بالاتر از مدل دنده‌ای است. سرعت دورانی مدل پیستونی هم بالاتر از مدل دنده‌ای است. شما در هنگام انتخاب باید به گشتاور، سرعت راندمان و هزینه خود توجه کنید. اگر بخواهیم در قالب جدول به مقایسه این دو بپردازیم شامل:

بیشتر بخوانید   پمپ ماشین آلات عمرانی
هیدروموتورهای دنده ای هیدروموتورهای پیستونی
·       بازده حجمی بالاتر

·       هزینه تولید پایین‌تر

·       گشتاور راه اندازی بالاتر

·       کارایی عالی در دوره پایین

·       گشتاور خروجی بالاتر

·       سرعت بالاتر

·       راندمان عالی برای دوره بالاتر

·       مناسب برای موارد استفاده پرفشار

·       سرعت چرخش پایین

·       دارای انواع مختلف

 

سخن پایانی

هیدروموتورها، چه در نوع پیستونی و چه در نوع دنده‌ای، نقش مهمی را در انواع صنایع ایفا میکنند. مهندسان و طراحان صنعتی می‌توانند با شناخت ویژگی ها و کاربرد این موتورها، انتخابی مناسب و تصمیم گیری درستی داشته باشند.

اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتری درباره هیدروموتور ها و یا پمپ هیدرولیک صنعتی هستید، دراین سایت مقالات متعددی برای شما قرار داده شده که پیشنهاد میکنیم آنها را مطالعه کنید. برای مشاهده محصولات هیدروموتور دنده ای و هیدرو موتور پیستونی نیز، به صفحه مربوطه مراجعه نمایید.

همچنین برای خرید انواع پمپ هیدرولیکی مثل پمپ هیدرولیک دنده ای روی نام آن کلیک کنید. از اینکه تا پایان با سایت صنعت هیدرولیک همراه بودید متشکریم!

امتیاز دهید
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 11 =