مقالات

هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی

هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی فرایندی برای حفظ کارایی و طول عمر تجهیزات هیدرولیک است که باید در زمان های مشخصی توسط افراد متخصص انجام داده شود. وجود هوا در مدار می‌تواند منجر به کاهش فشار، افت کارایی و در مواردی خرابی قطعات شود. به همین دلیل به افرادی که در حوزه های صنعتی با این دستگاه ها سر و کار دارند توصیه میشود اصول هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی را به خوبی یاد بگیرند تا از خرابی پمپ هیدرولیک جلوگیری کنند. در این مقاله از سایت صنعت هیدرولیک که فروشگاه هیدرولیک در استان تهران است، به توضیح درباره مراحل هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی میپردازیم و تاثیر و مزایای آن در سیستم هیدرولیک را مورد بررسی قرار میدهیم.

هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی چیست؟

هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی به فرآیندی گفته می‌شود که در آن هوای محبوس شده در سیستم هیدرولیکی خارج می‌شود. پمپ های هیدرولیکی صنعتی با روغن هیدرولیک که غیر قابل فشرده سازی است کار میکند و ورود هوا به این سیستم باعث ایجاد مشکلاتی نظیر کاهش فشار، افت عملکرد، افزایش دما، و حتی خرابی قطعات خواهد شد. از این رو هواگیری آنها از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری خواهد کرد.

هوا گرفتن پمپ هیدرولیک صنعتی ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد و عملکرد سیستم را مختل کند. در ادامه به بررسی علت های هواگیری در پمپ هیدرولیک میپردازی.

دلایل هواگیری در پمپ هیدرولیک صنعتی

دلایل زیر میتواند باعث حبس شدن هوا در انواع پمپ هیدرولیک شود. البته این موارد به نوع پمپ هیدرولیک نیز بستگی دارد. در صورتی که پمپ هیدرولیک از نوع پمپ دنده ای باشد، نحوه هواگرفتن آن میتواند متفاوت از پمپ پیستونی باشد.

نقص در سیستم: یکی از مهم‌ترین دلایل هوا گرفتن پمپ، وجود نشتی در خطوط هیدرولیک، اتصالات، یا قطعات است. این نشتی‌ها به ویژه در نواحی با فشار پایین، میتوانند باعث ورود هوا به داخل سیستم شوند. پس باید نسبت به تعمیر آنها اقدام کرد.

پایین آمدن سطح روغن هیدرولیک: در مواقعی که سطح و مقدار روغن هیدرولیک در سیستم به دلایل مختلفی مانند نشتی، پایین آمده و کم شود، این امر میتواند باعث مکش هوا به جای سیال به پمپ هیدرولیک صنعتی شود. برای جلوگیری از این مشکل باید در زمان های مشخص سطح روغن را بررسی کرد تا در صورت کم شدن علت آن را متوجه شوید و مقدار آن را تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید   مونو پمپ چیست؟ بررسی انواع مونو پمپ و کاربرد آن

استفاده از فیلترهایی با کیفیت پایین: فیلتر ها وظیفه پاکسازی روغن از ذرات معلق و آلاینده‌ها را دارد. استفاده از فیلتر هایی با کیفیت پایین میتوانند باعث شوند که هوا وارد پمپ هیدرولیک صنعتی شود.

دمای بالا: دمای بالا در سیستم هیدرولیک میتواند باعث بخار شدن بخشی از روغن شود و در صورت این اتفاق، این بخارها به شکل حباب ظاهر میشوند و با رسیدن انها به پمپ هیدرولیک میتوانند باعث هواگیری آن شوند و در بلند مدت به آن آسیب بزنند.

در کنار همه این دلایل، موارد دیگری نیز وجود دارد که احتمال هواگیری را بالا میبرند از جمله:

  • عدم تعویض به‌موقع مایعات
  • طراحی نامناسب سیستم
  • نگهداری نامناسب
  • انسداد در مسیر لوله ها

مراحل هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی

حال نوبت به این میرسد که بدانیم چگونه پمپ هیدرولیک صنعتی را هواگیری کنیم؟ برای اینکار باید اصول هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی را رعایت کنید و مراحل زیر را به درستی انجام دهید تا هوای درون پمپ هیدرولیک خارج شود.

  1. سیستم را خاموش کنید: برای شروع بسیار مهم است که دستگاه هیدرولیک را متوقف کنید و از خاموش بودن آن اطمینان داشته باشید. این کار به جلوگیری از آسیب‌های احتمالی در حین فرآیند هواگیری کمک می‌کند.
  2. سطح روغن هیدرولیک را بررسی کنید: میزان روغن موجود در سیستم را بررسی کنید و اگر سطح آن از مقداری که باید باشد پایین تر آمده، آن را دوباره پر کنید تا به سطح مطلوب برسد.
  3. شیرهای تخلیه هوا را باز کنید: شیرهایی برای تخلیه روغن هیدرولیک در انواع سیستم ها تعبیه شده اند. آنها را به آرامی باز کنید تا هوایی که درون پمپ هیدرولیک حبس شده، خارج شود.
  4. دستگاه را روی فشار کم روشن کنید: در این مرحله باید دستگاه را با سرعت کم روشن کنید تا هوای باقی مانده در سیستم، از ان خارج شود. در صورتی که صدایی غیر عادی از دستگاه به گوشتان رسید، احتمال وجود هوا در آن را میرساند.
  5. شیرهای تخلیه هوا را مجددا بررسی کنید: پس از انجام مراحل بالا باید یک بار دیگر شیرهای تخلیه را بررسی کنید تا در صورتی که هوا در آنها باقی مانده باشد، از دستگاه آزاد شود. این کار را چندین بار تکرار کنید تا دیگر هوایی در لوله ها باقی نماند. این بررسی مجدد به رفع هواگیری در پمپ هیدرولیک صنعتی کمک میکند.
  6. شیرهای تخلیه را ببندید: پس از اتمام کار و اطمینان از خروج هوا از سیستم، شیرهای تخلیه را کاملا ببندید تا از ورود دوباره هوا به سیستم جلوگیری شود.
  7. بررسی نهایی: در این مرحله باید سیستم را دوباره راه اندازی کنید و عملکرد آن را بررسی کنید. تمامی شیرها و قطعات را به طور کامل مورد بررسی قرار دهید تا از کارکرد صحیح آنها اطمینان حاصل کنید. در صورتی که دستگاه بدون مشکلی کار میکرد، نیازی به هواگیری مجدد نخواهد داشت و آماده کار است.
بیشتر بخوانید   داغ شدن سیستم هیدرولیک چه دلایلی دارد؟ آیا خطرساز است؟

تاثیر هواگیری بر عملکرد پمپ هیدرولیک

از مزایای هواگیری پمپ هیدرولیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. افزایش کارایی سیستم
  2.  کاهش احتمال آسیب و خرابی
  3. کاهش لرزش و ارتعاشات
  4. کاهش احتمال آسیب و خرابی پمپ
  5. جلوگیری از افت فشار
  6. جلوگیری از افزایش دمای سیستم

سخن پایانی

به طور کلی هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی و سیستم های هیدرولیکی میتواند عملکرد آنها را تا حد قابل توجهی افزایش دهد. برای اینکار باید مراحلی را انجام دهید که آنها را در این مقاله توضیح دادیم. همچنین با بررسی علل هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی میتوانید متوجه شوید که چرا باید پمپ هیدرولیکی را هواگیری کنیم!؟ در این مقاله از سایت صنعت هیدرولیک، درباره علت و نحوه هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی توضیحاتی ارائه دادیم و اهمیت آن را بازگو کردیم. شما عزیزان میتوانید جهت خرید انواع پمپ هیدرولیک صنعتی نظیر پمپ پره ای، به دسته بندی مربوطه از طریق لینک مراجعه نمایید.

امتیاز دهید
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 14 =