مقالات

تفاوت پمپ پلانجری و پیستونی

از جمله حیاتی ترین تجهیزات مکانیکی و صنعتی که کاربرد آن ها انتقال سیالات با استفاده از انرژی های مکانیکی است، پمپ هیدرولیک است. در میان انواع پمپ هیدرولیک صنعتی، پمپ پلانجری و پمپ پیستونی هیدرولیک به سبب کارایی منحصر به فرد خود در بسیاری از کاربردهای صنعتی استفاده می شوند. فرآیندهای مربوط به نفت و گاز، صنایع شیمیایی، نیروگاه ها و … از جمله کاربردهای این پمپ ها هستند. با اینکه این پمپ ها کاربردهای مشابهی دارند، عملکرد و ساختار آن ها دارای تفاوت های مهمی است. در ادامه این مقاله به بررسی تفاوت پمپ پلانجری و پیستونی خواهیم پرداخت. مزایا و معایب هرکدام نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت. هدف از این بررسی، ارائه یک دیدگاه جامع و روشن برای انتخاب مناسب‌ترین پمپ بر اساس نیازهای صنعتی و عملیاتی است.

1. تفاوت در قسمت آب‌بندی

اولین تفاوت این دو محصول مربوط به قسمت آب‌بندی است. همانطور که اطلاع دارید برای محافظت از انواع پمپ‌ها و بهبود عملکرد آنها نیاز به آب بندی قطعات به صورت صحیح و اصولی است. به همین دلیل در پمپ پیستونی از یک رینگ یا حلقه برای آب بندی پیستون استفاده می‌کنند، این رینگ روی پیستون قرار گرفته و با آن حرکت می‌کند. در حالی که داخل پمپ‌های پلانجری پکینگ یا رینگ روی سیلندر به صورت ثابت قرار گرفته است.

2. تفاوت در طول و اندازه

یکی از تفاوت‌های این دو مربوط به طول و مسافت آنها است به عبارتی می‌توانیم بگوییم طول پلانجرها از مسافت طی شده در درون پمپ هد زیادتر است. این موضوع را به عنوان یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های میان پلانجر و پیستون در نظر می‌گیرند؛ به عبارتی درون پمپ‌های پیستون طول پیستون از طول و اندازه مسافت طی شده داخل سیلندر کمتر است.

3. تفاوت در نحوه قرارگیری

یکی دیگر از تفاوت‌های این دو وسیله این است که پلانجرها از داخل پمپ هد بیرون می‌آیند اما پیستون‌ها از درون سیلندر خارج نمی‌شوند به عبارتی انتهای پیستون‌ها کاملاً بسته بوده و انتهای پلانجر باز است.

فرق پمپ پلانجری و پیستونی

خرید پمپ هیدرولیک پیستونی رکسروت

4. تفاوت استفاده در فشارهای مختلف

از مهم‌ترین تفاوت‌های بین پمپ‌های پیستونی و پلانجری می‌توانیم به قابلیت تحمل و استفاده آنها در فشارهای مختلف اشاره کنیم. به طوری که پمپ‌های پلاجری در فشارهای بالاتر دوام و ماندگاری بیشتری نسبت به پمپ پیستونی دارند علت این امر تفاوت در قطر و طول این پمپ‌ها است.

5. تفاوت در انتقال مایعات با حجم و فشارهای مشخص

طبق نظر بسیاری از کارشناسان یکی از مهم‌ترین تفاوت پمپ‌های پیستولی و پلانجری در میزان انتقال مایعات است. به عبارتی اگر نیاز باشد مایعات کم حجم و با فشار زیاد را انتقال دهیم باید از پمپ‌های پلانجری استفاده کنیم. در مقابل برای انتقال مایعات با حجم‌های زیاد و فشار کم یا فشار ثابت پمپ پیستونی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

6. تفاوت در ظرفیت

به طور کلی ظرفیت پمپ‌های پلانجری نسبت به نوع پیستونی کمتر است اما این پمپ‌ها می‌توانند فشار خروجی مایع را تا حد زیادی افزایش دهند، به همین دلیل در مکان‌هایی که نیاز به خروج مایعات با سرعت بالاتر و زمان کمتری است باید از پمپ‌های پلانجری استفاده شود.

عملکرد پمپ پیستونی و پلانجری

خرید و قیمت پمپ هیدرولیک پارکر

7. تفاوت در میزان فشارهای تولیدی

معمولاً میزان فشار خروجی پمپ‌های پلانجری ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ پاسکال است در حالی که مقدار فشار خروجی در پمپ پیستونی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰۰ پاسکال متفاوت است. علاوه بر این پمپ‌های پلانجری قابلیت تولید ۲۰۰ مگاپاسکال فشار را داشته در حالی که پمپ‌های پیستونی فقط می‌تواند ۱۵۰ مگاپاسکال فشار ایجاد کند.

جمع بندی

پمپ پلانجری و پیستونی دو مدل پمپ هیدورلیکی هستند که کاربردهای زیادی در صنایع دارند. از این پمپ ها در یک صنعت برای کارهای متفاوتی استفاده میکنند؛ پمپ پلانجری معمولاً در کاربردهای کم فشار و دبی بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد، در حالی که پمپ پیستونی برای کاربردهای با فشار و دبی بالاتر مناسب است. به طور کلی نکته مهم این است که باید از هرکدام از آنها برای کاربرد درست استفاده کنید و بدانید که هرکدام برای چه کاری مناسب است. در این مقاله از فروشگاه هیدرولیک سعی کردیم شما را با تفاوت های پمپ پلانجری و پیستونی آشنا کنیم تا به درستی از آنها استفاده نمایید.

امتیاز دهید
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − 5 =