PISTON PUMP
معمولاً جریان در پمپ پیستونی piston pump بدون ضربان بوده و به دلیل عدم وارد آمدن بار جانبی به پیستونها دارای عمر طولانی میباشند، اما به خاطر ساختار پیچیده تعمیر آن مشکل است.
این نوع پمپها در طرحها و اندازههای مختلف ساخته شده و در بسیاری موارد از آن استفاده میشود و بر حسب احتیاج میتوان این پمپها را به طریقی ساخت که فشار زیاد به وجود آورند یا اینکه فقط عمل انتقال مایعات را بدون ایجاد فشار انجام دهند. از خیلی از پمپهای پیستونی محوری برای تأمین فشار در فضای ماورای جو استفاده میشود.
از نظر طراحی پمپهای پیستونی به دو دسته شعاعی و محوری تقسیم میشوند. پمپ محوری یعنی پمپی که پیستونها موازی با محور دوار باشند یا زاویه پیستونها با محور دوار کمتر از ۴۵ درجه باشند.
پمپ شعاعی یعنی در نوع شعاعی، پیستونها از محور یک محفظه استوانهای حلقوی شکل شبیه چرخ پره دار میچرخند یا پیستونها عمود بر محور دوار باشند یا زاویه پیستونها با محور دوار بیشتر از ۴۵ درجه باشند. در میان پمپهای پیستونی، پمپ پیستونی محوری بیشترین کاربرد را در صنعت دارد پمپهای پیستونی به دو شکلِ جابجایی ثابت یا متغیر طراحی میشوند.
برای پمپ با جابجایی ثابت مقدار جریان خروجی تغییرپذیر نیست و ثابت است، اما در پمپ با جابجایی متغیر مقدار جریان خروجی توسط صفحه زاویه گیر قابل کنترل است. به منظور تعیین عیبهای یک سیستم هیدرولیکی باید ابتدا قسمتهای مختلف آن شناخته و هم چنین وظیفه و کارکرد هر قسمت مشخص شود. در قسمت بعد اجزای یک پمپ پیستونی آورده شده و وظیفه هر قسمت نیز شرح داده شدهاست.
اجزای اصلی یک پمپ پیستونی PISTON PUMP:
اجزای اصلی شامل:
۱-پیستونها ۲- محفظه پیستونها (سیلندر) ۳-صفحه زاویه گیر ۴-صفحه شیار دار ۵-محور محرک۶ – کنترلکننده پیستون است. یک طرف محور محرک توسط یاتاقان سوزنی به صفحه شیار دار وصل شده و طرف دیگر به یاتاقانهای توپی وصل میشود و از آن جا به الکتروموتور متصل میشود.
صفحه زاویه گیر با محور محرک میچرخد و به وسیله کنترلکننده پیستونها و فنری بالانس شدهاست. زاویه صفحه زاویه گیر با کنترلکننده پیستون قابل کنترل است محفظه پیستونها به محور متصل میشود پیستونها درون محفظه قرار میگیرند و انتهای حرکت شان توسط لغزندههایی که به صفحه جریانی متصل هستند تعدیل میشود.
پیستونها درون سوراخهای محفظه که سیلندر نامیده میشود قرار میگیرند و با آن میچرخند محفظه پیستونها از طرف دیگر به صفحه شیار دار متصل است. دو نوع پورت در صفحه شیاردار است که یکی پورت مکش است که به ورودی پمپ متصل میشود و دیگری پورت تخلیه است که به خروجی پمپ متصل میشود.
چرخش سیلندرها سبب میشود که جریان از طریق صفحه شیار دار وارد یا خارج شود و هم چنین این حرکت چرخشی سبب حرکت رفت و برگشتی پیستون هامی شود و امکان پمپاژ را فراهم میسازد.
جهت اخذ مشاوره، خرید، تعمیر و یا دریافت اطلاعات تکمیلی انواع PISTON PUMP و همچنین تامین قطعات با کارشناسان ما در شرکت صنعت هیدرولیک تماس بگیرید
شماره تماس: ۶۶۶۸۳۲۶۰
پمپ پیستونی PISTON PUMP چیست؟
پمپ های پیستونی هیدرولیک گران ترین و در عین حال با دوام ترین نوع پمپ های هیدرولیک می باشند. این نوع پمپ ها هم در مدار های حلقه باز (Open Circuit) و هم حلقه بسته (Close Circuit) در حوزه هیدرولیک صنعتی و هیدرولیک راهسازی (هیدرولیک موبایل) به کار گرفته می شوند. پمپ پیستونی هیدرولیک بهترین و مناسب ترین انتخاب جهت به کارگیری در مدار هایی است که فشار کاری آنها بالا یعنی تا 700 بار می باشد.
در این نوع پمپ ها تلرانس بین پیستون ها و سیلندر بسیار کم است و وجود این تلرانس کم بین پیستون و سیلندر، باعث تحمل کمتر این نوع پمپ نسبت به سایر پمپ های هیدرولیک شده است و جهت افزایش طول عمر پمپ دو فاکتور تمیزی روغن پمپ و عدم آلودگی محیط کار پمپ بسیار حائز اهمیت می باشد.
انواع پمپ پیستونی هیدرولیکی محوری
پمپ های محوری هیدرولیک به دو صورت طراحی می شوند:
- پمپ محوری با صفحه زاویه گیر (Swash Plate)
- پمپ محوری خمیده (سر کج) (Bent Axis)
پمپ پیستونی محوری با صفحه زاویه گیر (Swash Plate)
مرحله 1:
پمپ های محوری، حرکت دورانی محور ورودی را به حرکت رفت و برگشتی پیستون ها در داخل سیلندر تبدیل می کنند. این عملکرد توسط یک صفحه زاویه گیر که می تواند دارای زاویه ثابت یا متغیر باشد تامین می گردد. در اثر دوران محفظه حامل پیستون ها، پیستون ها نیز به دوران حول محور درآمده و به دلیل در تماس بودن با صفحه زاویه گیر به سمت جلو و عقب هدایت می شوند.
مرحله 2:
هنگامی که صفحه زاویه گیر در وضعیت عمودی قرار داشته باشد، هیچگونه جابجایی و حرکت رفت و برگشتی وجود نخواهد داشت. با افزایش زاویه سواش پلیت پیستون ها به تبعیت از سواش پلیت به سمت خارج از محفظه سیلندر هدایت می شوند.
مرحله 3:
عملاً بلوکه سیلندر دارای تعدادی پیستون می باشد. در طی یک نیمه از حرکت حول محور پمپ، پیستون ها به سمت بیرون محفظه سیلندر حرکت نموده و حجم داخل سیلندر کاهش می یابد. طی این حرکت رفت و برگشتی، روغن داخل سیلندر کشیده شده و سپس به خارج از سیلندر پمپاژ می گردد.
در این نوع پمپ ها محور بلوک سیلندر و محور محرک در امتداد خط مرکزی قرار دارند. در هنگام چرخش بلوک سیلندر، پیستون ها به دلیل پیروی از وضعیت صفحه زاویه گیر حرکت رفت و برگشتی می نمایند. مجاری ورود و خروج روغن از طریق صفحه جداکننده با بلوک سیلندر در ارتباط می باشد. پیستون ها هنگام حرکت به طرف داخل و خارج سیلندر های مربوطه، به ترتیب از مقابل مجاری خروجی و ورودی صفحه جدا کننده عبور می کند.
جهت اخذ مشاوره، خرید، تعمیر و یا دریافت اطلاعات تکمیلی انواع پمپ پیستونی PISTON PUMP و همچنین تامین قطعات با کارشناسان ما در شرکت صنعت هیدرولیک تماس بگیرید
شماره تماس: ۶۶۶۸۳۲۶۰
اجزای پمپ پیستونی PISTON PUMP محوری سواش پلیتی
در تصاویر زیر اجزای پمپ پیستونی محوری سواش پلیتی نشان داده شده است:
* حجم جا به جایی یک پمپ پیستونی محوری را می توان با دانستن طول کورس جا به جایی هر پیستون، قطر هر پیستون و تعداد پیستون ها تعیین کرد. با تعبیه کردن یک مکانیزم تغییر دهنده زاویه صفحه پشت پیستون ها می توان حجم جا به جایی یک پمپ را تغییر داد. مانند شکل زیر این مکانیزم در واقع کورس حرکت پیستون را تغییر می دهد.
* پمپ های محوری را می توان با خاصیت جابجایی متغیر نیز طراحی نمود. در نوع جابجایی متغیر وضعیت صفحه زاویه گیر به وسیله مکانیزم های دستی، کنترل اتوماتیک و یا از طریق سیستم جبران کننده تنظیم می گردد. حداکثر زاویه مربوطه به صفحه زاویه گیر 17.5 درجه می باشد.
از کمپانی های مطرح سازنده این نوع پمپ ها می توان به 3 کمپانی بوش رکسروت آلمان، پارکر (دنیسون-پارکر) آمریکا و ایتون ویکرز آمریکا اشاره کرد.
پمپ پیستونی محور خمیده (سر کج)
در این نوع از پمپ های پیستونی، شاتون های پیستون به ساچمه های کروی که در قسمت اتصالات محور محرک قرار دارند، متصل می باشند. یک کوپلینگ یونیورسال بلوک سیلندر را به محور وصل می کند، به نحوی که آنها با یکدیگر می چرخند، اما نسبت به هم زاویه دارند. بلوک استوانه ای در تماس با صفحه ی سوپاپ دار شکاف دار که مجاری به آن متصل می باشند، می گردد.
این نوع پمپ ها در مواقعی که محدودیت جا برای نصب پمپ وجود دارد مناسب می باشد. در شکل زیر پمپ پیستونی هیدرولیک محور خمیده نشان داده شده است.
جهت اخذ مشاوره، خرید، تعمیر و یا دریافت اطلاعات تکمیلی انواع PISTON PUMP و همچنین تامین قطعات با کارشناسان ما در شرکت صنعت هیدرولیک تماس بگیرید
شماره تماس: ۶۶۶۸۳۲۶۰
پمپ پیستونی رادیال (پمپ پیستونی شعاعی) (Radial Piston Pump)
ساختمان پمپ شعاعی، شامل بلوک سیلندر به همراه پیستون های مربوطه، رینگ عکس العمل و یک شیر در قسمت مرکزی روتور می باشد. پیستون ها که به صورت شعاعی در پوسته اصلی نصب شده و تحت بارگذاری فنر بر روی یک یاتاقان خارج از مرکز قرار دارد. پیستون ها توسط نیروی گریز از مرکز و فشار سیال پشت آنها همواره با سطح رینگ عکس العمل در تماس می باشد. پیستون ها بر روی یک قسمت استوانه ای کوتاه و به صورت شعاعی همانند پره های یک چرخ در پوسته قرار گرفته اند. این بخش استوانه ای (شامل پیستون ها و بلوکه پیستون) توسط محور دواری که درون محفظه دایره ای شکل قرار داشته و می چرخند.
در صورتی که پوسته و سطح بادامکی ثابت می باشند. با توجه به اینکه خارج از مرکزیت بین بلوکه پیستون و سطح بادامکی موجب ایجاد کورس حرکتی پیستون ها می گردد. عطف اینکه خود این بلوکه استوانه ای بر روی میله ی ثابت که شامل دهانه های ورودی و خروجی می باشد و این دهانه های ورود و خروج پمپ نیز به وسیله یک تیغه جداساز غیر دوار از یکدیگر جدا می شوند.
لذا هنگامی که بخش استوانه ای به گردش در می آید، نیروی گریز از مرکز، موجب می گردد پیستون ها را به سمت بیرون پرتاب شوند و همواره با تماس همیشگی با محفظه ی دایره ای شکل می گردند.
جهت پمپ نمودن روغن باید در وضعیت خارج از مرکز نسبت به محور روتور قرار داشته باشد. در نتیجه چرخش بلوک سیلندر و خارج از مرکز بودن آنها، پیستون های یک طرف به سمت خارج و پیستون های طرف دیگر به سمت مرکز روتور حرکت می نمایند.
در ناحیه ای که پیستون ها از مرکز روتور فاصله می گیرند، مکش لازم به وجود می آید. سیال می تواند از طریق مجرای شیر مرکزی به درون سیلندر های مرتبط هدایت گردد. زمانی که پیستون از موقعیت حداکثر خارج از مرکزی عبور می کند و با توجه به تابع بودن رینگ عکس العمل، به داخل سیلندر حرکت نموده و موجب کاهش حجم می شود.
در نهایت این جابجایی پیستون، سیال را به سمت مجرای خروجی شیر مرکزی هدایت می نماید. در نتیجه نیروی گریز از مرکز و فشار سیال آنها همواره با سطح رینگ عکس العمل در تماس می باشد.
در انواع جابجایی متغیر، در اثر تغییر کورس پیستون ها جابجایی حجمی پمپ تغییر می یابد. بنابراین محور مرکزی این محفظه نسبت به محور مرکزی قسمت استوانه ها در فاصله معینی قرار گرفته اند. این فاصله، مسافتی است که پیستون می تواند تغییر مکان بدهد و لزوماً میزان جابجایی پمپ را مشخص و تعیین می نماید. هنگام برگشت پیستون به علت ارتباط و اتصال شیر یکطرفه به مخزن، مکش سیال انجام و هنگام رفت پیستون به علت ارتباط و اتصال شیر یکطرفه به خروجی، پمپاژ سیال انجام می گردد.
در شکل زیر یک پمپ پیستونی هیدرولیک شعاعی از نوع دبی متغیر نشان داده شده است.
نگهداری و پیشگیری از عیوب احتمالی در پمپ پیستونی هیدرولیک
هر سازنده ای دستور العمل هایی را ارائه می کند که اجرای منظم و با برنامه این قواعد باعث افزایش طول عمر پمپ و همچنین راندمان بالای پمپ طی مدت سیکل کاری آن می شود. در ادامه مواردی ازاین دستور العمل ها جهت نگهداری و کارکرد مطمئن پمپ های پیستونی محوری و پیستونی رادیال آورده شده است.
نگهداری و پیشگیری از بروز عیوب احتمالی در پمپ های پیستونی محوری و پیستونی شعاعی
- سطح روغن در مخزن به صورت روزانه چک شود.
- دمای کاری را زمانی که سیستم زیر بار است در قسمت ورودی مخزن و درون مخزن به صورت هفتگی چک و مقایسه شود.
- آنالیز روغن سیستم از نظر شاخص ویسکوزیته، میزان ساعت کار روغن و میزان آلودگی به صورت سالانه یا هر 2000 ساعت کاری انجام گیرد.
- پمپ در شرایط تمیز نگهداری شده و از نظر عدم نشتی به صورت روزانه چک شود.
- به صدای پمپ در حین کار به صورت روزانه توجه کنید. در صورت ایجاد صدای غیر طبیعی عیوب احتمالی را بررسی کنید.
- در زمانی که سیستم خاموش و خنک شده است، تمامی اتصالات از نظر محکم بودن و نداشتن نشتی به صورت ماهانه چک شود.
تامین و تعویض قطعات یدکی در پمپ های پیستونی
از انجایی که پمپ های پیستونی، پمپ های بسیار حساسی بوده و شرایط بد نگهداری باعث خرابی و کاهش بازده پمپ می شود، در هایپر صنعت فامکو امکان ارائه لوازم پمپ های پیستونی محوری فراهم شده است. این لوازم همگی به صورت وارداتی بوده و شامل پیستون ها، بلوکه سیلندر، پلیت، شفت و غیره می باشد.
دو نوع پمپ هیدرولیک پیستونی وجود دارد. يكي پمپ بالابر و ديگري پمپ نيرويي است. پیستون ها در پیرامون محور اصلی پمپ و بر روی محیط دایره قرار می گیرند. گردش محور اصلی پمپ سبب می شود که پیستون ها و سیلندر آنها به گردش درآیند.
با تعبیه کردن یک مکانیزم تغییر دهنده ی زاویه ی صفحه ی پشت پیستون ها، می توان حجم جابه جایی یک پمپ را تغییر داد. این مکانیزم در واقع طول کورس حرکت هر پمپ هیدرولیک پیستونی را تغییر می دهد.پمپ های پیستونی جز پمپ های پر فشار هستند که دارای بازده بالایی می باشند.
اساس کار پمپ های پیستونی بر اساس حرکت رفت و برگشت پیستون در داخل سیلندرمی باشد که عمل دهش و مکش سیال را در هر حرکت رفت و برگشت انجام می دهد.
جهت خرید، تعمیر و یا دریافت اطلاعات تکمیلی انواع پمپ هیدرولیک پیستونی و همچنین تامین قطعات با شرکت صنعت هیدرولیک تماس بگیرید
شماره تماس: ۶۶۶۸۳۲۶۰
انواع پمپ هیدرولیک پیستونی:
پمپ هیدرولیک پیستونی آکسیال
پمپ هیدرولیک پیستونی محوری
پمپ هیدرولیک پیستونی بوش
پمپ هیدرولیک پیستونی لیتراژ
پمپ هیدرولیک پیستونی توز
پمپ هیدرولیک پیستونی کمرخمیده
پمپ هیدرولیک پیستونی بوش
در یک پمپ شعاعی پیستون ها مانند یک چرخ دنده در یک بلوک استوانه ای کوتاه قرار مي گيرند. محور محرك که درون یک محفظه دایره ای است، یک سیلندر را می چرخاند. پمپ پیستونی شعاعی به یک لولاي ثابت تبدیل می شود که شامل پورت های ورودی و خروجی است.
به عنوان سيلندر، نیروی گریز از مرکز، پیستون ها را به جلو مي راند بعد از محفظه دایره ای قرار دارد. خط مركزي محفظه از خط مركزي سيلندر خارج است. مقدار نيروي گريز از مركز با ضربات پيستون تعيين مي شود و بنابراين پمپ هيدروليك پيستوني جابجا مي شود.با كنترلرها مي توان مكان محفظه را مشخص كرد و بدين منظور هم به كار گرفته مي شوند و بنابراين يك پمپ مي تواند به حداكثر سرعت برسد.
پمپ هیدرولیک پیستونی لیتراژ
لذا به منظور حفاظت از اجزاء سیستم هیدرولیک، استفاده از شیر اطمینان ضروری است. شیر اطمینان با رسیدن فشار سیستم به مقدار تنظیمی، مسیر عبور جریان به مخزن را باز نموده و حداکثر سطح فشار در مدار را محدود می نماید.
بطور خلاصه می توان دریافت که جریان خروجی پمپ جابجایی مثبت (صرفنظر از نشتی های جزئی داخلی پمپ) ثابت بوده و به فشار سیستم وابسته نمی باشد. بنابر این، در صورتی که مکانی برای حرکت سیال وجود نداشته باشد (مانند هنگام مسدود بودن شیر یا رسیدن عملگر به انتهای کورس) و یا در صورت افزایش بیش از حد بار مقاوم، استفاده از شیر کنترل فشار (شیر اطمینان) جهت حفاظت پمپهای جابجایی مثبت در مقابل فشار اضافی ضرورت می یابد.
پمپ هیدرولیک پیستونی توز
پمپ هیدرولیک پیستونی روتور پمپ داراي شيارهاي شعاعي بوده كه با اتصال به محور محرك در داخل يك رينگ بادامكي چرخش مي نمايد . نيروي گريز از مركز حاصل از دوران محور ، تيغه هاي موجود در شيارهاي روتور را به سمت خارج رانده و در تماس با سطح رينگ ، نگاه مي دارد .
فضاي بين روتور و رينگ بادامكي در نيم دور اول چرخش محور ، افزايش يافته و انبساط حجمي حاصله ، موجب كاهش فشار و ايجاد مكش مي گردد كه در نتيجه ، سيال بطرف مجراي ورودي پمپ جريان مي يابد .
پمپ هیدرولیک پیستونی محوری
در یک پمپ هیدرولیک پیستونی ، ارتعاش پیستون آب را از طریق یک شیر به قسمت پایین سیلندر می رسد. در جریان رو به پايين ، آب از طریق سوپاپ ها در پیستون به قسمت بالای سیلندر منتقل می شود.
در مرحله انبساط رو به بالا، آب از قسمت بالای سیلندر از طریق فواره تخلیه می شود. پمپ هیدرولیک پره ای چیست؟ پمپ هاي پره اي از يك روتور و تعدادي پره تشكيل شده اند . پره ها به صورت شعاعي داخل روتورحركت مي كنند . روتور و پره ها داخل يك رينگ بادامكي شكل به نام استاتور گردش مي كنند .بطور كلي پمپهاي پره اي بعنوان پمپ هاي فشار متوسط در صنايع مورد استفاده قرار مي گيرد .شكل زير پره ها ، روتور و رينگ بادامكي يك پمپ پره اي را نشان مي دهد .
پمپ محوری
در این پمپ در داخل قسمت سیلندر تعدادی پیستون بر روی بخشی دایره ای قرار گرفته اند که این قسمت توسط محور به حرکت در می آید. بلوک سیلندر نسبت به محور متحرک در زاویه مشخصی قرار دارد. پیستون ها از طریق اتصالاتی به فلنج محور متحرک متصل می شوند. صفحه زاویه گیر در این پمپ می تواند زاویه ای از 0 تا 30 درجه داشته باشد که در حالت 0 درجه جریانی وجود نخواهد داشت و در حالت 30 درجه جریان به حداکثر مقدار خود می رسد.
پمپ هیدرولیک پیستونی محوری ویکرز
پمپ هیدرولیک پیستونی محوری ویکرز PVB : با ایجاد جریان پرفشار در مدار ، سطح انرژی سیال را بالا می برد. این فشار توسط پمپ هیدرولیک خلق نمی شود بلکه از آنجا که جریان سیال باید بر بارهای مقاوم عمل کننده های هیدرولیکی ( همانند سیلندرها یا موتورهای هیدرولیک ) فائق آید ، فشار جریان افزایش می یابد.
اساس کار پمپ هیدرولیک ، اعمال متناوب نیروی رانش به بسته های مجزای سیال محبوس شده در فضای بین تیغه های پمپ و پوسته آن و کاهش حجم این بسته ها به هنگام حرکت ازسمت مکش به سمت تخلیه و در نتیجه افزایش فشار جریانی است. بنابراین ، پمپ هیدرولیک بر اساس تغییر حجم فیزیکی محفظه پمپ کار می کند که سیال در آن آب بندی شده است. نیروی محرک پمپ هیدرولیک توسط موتورهای احتراقی و یا الکتروموتورها تأمین می شوند.
پمپ پیستونی آکسیال
در پمپ هیدرولیک آکسیال ، پیستون ها به صورت موازی با محور اصلی پمپ قرار می گیرند . پیستون ها در پیرامون محور اصلی پمپ و بر روی محیط یک دایره قرار می گیرند.گردش محور اصلی پمپ سبب می شود که پیستون ها و سیلندر آن ها نیز به گردش درآیند. به هنگام گردش محور اصلی ، بدنه پمپ ، درپوش انتهایی وکفشک پشت پیستون ها ثابت باقی می مانند. پیستون ها بر روی سطح سواش پلیت ، که به صورت مایل قرار گرفته است ، می لغزند.
بدین ترتیب در اثر گردش محور اصلی پمپ ، پیستون ها یک حرکت عقب – جلو در سیلندر خود انجام می دهند. در حرکت پیستون به عقب در °180 از گردش محور پمپ ، روغن به درون سیلندر کشیده شده و در حرکت پیستون به جلو در °180 بعدی ، روغن به دریچه خروجی پمپ رانده می شود.
پمپ پیستونی کمرخمیده
در پمپ هیدرولیک کمر خمیده ، شفت اصلی پمپ ، پیستون ها و بارل با هم می چرخند. ولی در این نوع پمپ ، به جای سواش پلیت ، بارل به صورت زاویه دار قرار گرفته است. در این پمپ زاویه قرار گیری بارل نسبت به محور شفت ثابت است. طرح پمپ هیدرولیک پره ای غیر بالانس به گونه ای است که می توان حجم جابه جایی آن ها را تنظیم کرد. این کار را می توان با تغییر میزان عدم هم محوری روتور نسبت به بدنه پمپ انجام داد. هنگامی که روتور نسبت به بدنه پمپ به صورت هم محور قرارگیرد ، حجم جابه جایی پمپ صفر خواهد شد.
اگر مقدار خروج از مرکز بین روتور و بلوک سیلندر یا بین یاتاقان خارج از مرکز وبلوک سیلندر ، ثابت باشد ، پمپ از نوع جابه جایی ثابت خواهد بود. اگر مقدار خروج از مرکز پمپ تغییر کند ، پمپ جابه جایی متغیر خواهد بود.در این حالت پیستون ها به صورت شعاعی در محدوده سیلندر قرار گرفته اند و عمود بر محور مرکزی دارای حرکات رفت و برگشتی هستند. قطعات پمپ هیدرولیک پیستونی شعاعی شامل سیلندر، پیستون ها، رینگ واکنش و یک شیر در مرکز روتور می باشند. به منظور پمپاژ سیال، رینگ واکنش باید در وضعیت بیرون از مرکز نسبت به روتور قرار داشته باشد. در جایی که پیستون ها از مرکز روتور فاصله می گیرند، مکش انجام شده و سیال به سیلندر وارد می شود.
تعبیه کردن یک مکانیزم تغییر با تعبیه کردن یک مکانیزم تغییر دهنده زاویه سواش پلیت پشت پیستون ها ، می توان حجم جابه جایی یک پمپ را تغییر داد. این مکانیزم در واقع کورس حرکت هر پیستون را تغییر می دهد. زاویه سواش پلیت را در این پمپ می توان با استفاده از یک پیستون تنظیم کننده ، کنترل کرد. زمانی که محور سواش پلیت نسبت به محور شفت دارای زاویه باشد ، حجم جا به جایی پمپ افزایش می یابد. در صورتی که محور سواش پلیت با محور شفت در یک راستا باشد ، در این حالت پیستون ها اصلا جابه جا نمی شوند وبنابراین حجم جابه جایی پمپ صفر است . در این پمپ ها براحتی با تنظیم زاویه سواش پلیت می توان حجم جابه جایی را از صفر تا حد اکثر تغییر داد.
کج شدن سواش پلیت از فشار اعمال شده بر انتهای پیستون هایی که در سیلندرها حرکت رفت و برگشتی انجام می دهند، گشتاور تولید می کنند. در طراحی خطی، درایو شفت و سیلندر موتور هم محور هستند. فشار در انتهای پیستون ها باعث یک عکس العمل در مقابل کج شدن سواش پلیت می شود و سیلندر و شفت را می چرخاند. گشتاور ایجاد شده متناسب با مساحت پیستون ها و تابعی از زوایه ی قرار گرفتن سوآش پلیت است. این موتورها در مدل های ثابت و با جابجایی متغیر ساخته می شوند و زاویه ی سوآش پلیت جابجایی موتور را تعیین می نماید.و ماشین آلات صنعتی و هیدرولیک. ما عمیقا متعهد به جلب اعتماد و رضایت مشتریان از طریق ارائه خدمات مهندسی و اجرای پروژه های هیدرولیک به شکل یک پکیج کامل هستیم.
پمپ هیدرولیک پیستونی صفحه مایل با جابجایی متغیر
در این پمپ هیدرولیک پیستونی صفحه مایل با جابجایی متغیر صفحه مورب جزئی از یک پوسته نیست .زاویه صفحه (1) توسط مکانیزم (2) بین 15- تا15+ قابلیت تغییر دارد .کورس پیستون (3) بسته به زاویه صفحه مایل ،تغییر می کند و باعث تغییر در حجم جابه جایی می شود.با افزایش زاویه صفحه ،حجم جابه جایی افزایش می یابد.

نمای برش خورده پمپ پیستونی هیدرولیک – محوری با طرح صفحه مایل
اگر صفحه در موقعیت مرکزی (زاویه صفر درجه) قرار بگیرد ،کورس پیستون ها و حجم جابه جایی صفر می شود. اگر جهت چرخش شافت تغییر نکند با تغییر زاویه از مقداری زیر صفر به مقدار بالای صفر ،جهت جریان عوض می شود (دهانه ورود و خروج جابه جا می شود.)
مزایای پمپ پیستونی صفحه مایل با جابجایی متغیر:
– زمان تغییر زاویه کم
– وزن کم
– عملکرد خوب در محدوه نزدیك به صفر درجه
– مناسب برای تغییر جهت عملیات در اینرسی های بالا
جهت خرید، تعمیر و یا دریافت اطلاعات تکمیلی انواع پمپ هیدرولیک پیستونی و همچنین تامین قطعات با شرکت صنعت هیدرولیک تماس بگیرید
شماره تماس: ۶۶۶۸۳۲۶۰
پمپ هیدرولیک پیستونی صفحه مورب و جابجائی ثابت

پمپ پیستونی صفحه مورب(3) به طور موازی با محور شافت (2) ،روی دایره ای حول محور شافت ،درون پوسته(1)قرار گرفته اند. پمپ پیستونی صفحه مورب درون محفظه های درام(4)،حرکت رفت و برگشتی انجام می دهند .درام (4) به وسیله خار به شافت متصل شده است.انتهای پمپ هیدرولیکی پیستونی صفحه مورب با اتصال مفصلی (یونیورسا ) درون کفشك های لغزنده(5) قرار می گیرند .صفحه مورب (6) زاویه 15 درجه دارد و کفشك ها روی این صفحه می لغزند .
در طراحی با حجم جابه جایی ثابت ،صفحه مورب جزئی از بدنه است و امکان تغییر زاویه برای آن وجود ندارد.
وقتی که شافت(2) توسط محرك به چرخش در می آید (عملکرد پمپ) ،درام (4) ،بوش(7) ،کپه انتهایی (8) ، پیستون های (3) و کفشك ها (5) نیز به چرخش در می آیند .از آنجا که پمپ صفحه مورب توسط کفشك ها روی صفحه مایل قرار گرفته اند ،با چرخش درام، پمپ هیدرولیک پیستونی صفحه مورب درون درام حرکت رفت و برگشتی انجام می دهند. مکش و دهش پمپ از طریق سوراخ های لوبیایی شکل صفحه کنترلی (9) انجام می شود . اتصال این صفحه با بدنه به صورت صلب می باشد.
پیستون هایی که به سمت بیرون درام حرکت می کنند ،از طری سوراخ لوبیایی شکل به دهانه مکش (آبی) متصل می شوند و سیال را به داخل مکش می کنند. پمپ صفحه مورب دیگر از طریق سوراخ لوبیایی شکل دوم به سمت فشار (قرمز) متصل هستند و با حرکت به داخل درام ،سیال را به دهانه خروجی پمپ هدایت می کنند. همواره یك پیستون در حال تغییر از مکش به دهش یا بلعکس می باشد. روانکاری سطح بین کفشك ها و صفحه مورب از طریق سوراخ داخل پیستون ها انجام می شود.
جهت خرید، تعمیر و یا دریافت اطلاعات تکمیلی انواع پمپ هیدرولیک پیستونی و همچنین تامین قطعات با شرکت صنعت هیدرولیک تماس بگیرید
شماره تماس: ۶۶۶۸۳۲۶۰
پمپ هیدرولیک پیستونی صفحه مایل با جابجایی متغیر دارای پمپ کمکی

1-پمپ صفحه مایل با جابجایی متغیر صفحه مورب نشان داده شده ،به صورت خودکار راه اندازی می شود.این پمپ از اجزاء زیر تشکیل شده است:
2- پمپ کمکی ، به عنوان واحد تغذیه کننده پمپ اصلی و تامین فشار خط فرمان
3- واحد تنظیم زاویه
4- شیر ترکیبی ،به عنوان شیر تغذیه و شیر فشار شکن
5- شیر فشار شکن ،به عنوان محدود کننده فشار خط مکش پمپ
یکی از تفاوت های پمپ صفحه مایل با جابجایی متغیر با مدل قبل، چیدمان مخروطی پیستون های (7) می باشد .در این حالت با افزایش سرعت چرخش ،نیروی تماسی بین کفشك ها و صفحه مورب افزایش می یابد .
همچنین در این مد سطح صفحه کنترل(8) به صورت کروی طراحی شده است که باعث هم مرکز شدن خودکار درام روی صفحه کنترل می شود. پمپ صفحه مایل با جابجایی متغیر برای کار در سیستم های مدار بسته با خط مکش تحت فشار طراحی شده است .در این سیستم ها سیال برگشتی از مصرف کننده ها ،تحت فشار پمپ کمکی ،وارد خط مکش پمپ اصلی می شوند .کاهش روغن درون سیستم بر اثر نشتی ،توسط پمپ کمکی(2 ) تامین می شود.
شیر فشار شکن (4) ،برای محدود کردن فشار خط تغذیه می باشد(.بسته به جهت چرخش پمپ ،خط مکش می تواند A یا B باشد).
شیر های فشار شکن (5) ،جهت محدود کردن فشار دهانه خروجی پمپ و جلوگیری از صدمه دیدن پمپ تحت بارگذاری اضافی می باشد.
روزنه های (6) ،جهت تنظیم زمان تغییر زاویه نصب شده اند.
A و B : دهانه های اصلی پمپ هیدرولیک پیستونی صفحه مایل با جابجایی متغیر ، متصل به سیستم
G : دهانه فشار مدار کمکی
1L و 2L : دهانه نشتی پمپ ،دهانه پر کن برای راه اندازی ،دهانه تخلیه MA : اتصال اندازه گیری فشار دهانه A
MB : اتصال اندازه گیری فشار دهانه B
R : دهانه هواگیری
S : دهانه مکش پمپ کمکی
1X و 2X : دهانه های فشار خط فرمان
1Y و 2Y : دهانه های فشار کنترل از راه دور (به عنوان مثال : شیر فرمان دستی)
جهت خرید، تعمیر و یا دریافت اطلاعات تکمیلی انواع پمپ هیدرولیک پیستونی و همچنین تامین قطعات با شرکت صنعت هیدرولیک تماس بگیرید
شماره تماس: ۶۶۶۸۳۲۶۰
پمپ هیدرولیک پیستونی محوری با محور مایل با حجم جابه جایی ثابت

همانگونه که در شکل ملاحظه می شود پمپ هیدرولیک پیستونی محوری با محور مایل،شافت گردان (2)، فلنج (3)، درام (4) ،پیستون های (5)، میله اتصال (6) و صفحه کنترل (7) در یك پوسته ثابت (1) جای گرفته اند .فلنج، بر شافت گردان عمود است .درام ،پیستون ها و میله های اتصال در یك زاویه˚ 25 نسبت به محور شافت قرار دارند. فلنج ،توسط میله های اتصال و پیستون ها با درام مرتبط است .درام روی پین مرکزی (8) قرار می گیرد.
پمپ هیدرولیکی پیستونی محوری با محور مایل هرگاه شافت (2) بچرخد (عملکرد پمپ)، درام (4) نیز به واسطه پیستون ها (5) و میله های اتصال (6) می چرخد.از آنجا که پیستون ها ،توسط میله های اتصال ، به فلنج متصل می باشند(اتصال مفصلی) ،با گردش شافت ،پیستونها یك حرکت رفت و برگشت را درون درام انجام می دهند.
پمپ پیستونی محوری
پمپ های محوری شامل تعدادی پیستون بوده که به یک بلوکه سیلندر متصل می باشند. این پیستون ها در داخل بلوکه حرکت محوری انجام می دهند.
این نوع پمپ ها از نظر طراحی داخلی به دو دسته محور خمیده (bent axis design) و صفحه زاویه گیر (swash plate design) تقسیم می شوند.

درشکل بالا اجزای داخلی پمپ محوری از نوع سواش پلیتی مشاهده می شود. در این نوع پمپ ها محور محرک و محور بلوک سیلندر در راستای خط مرکزی قرار گرفته و با دوران بلوک سیلندر، پیستون ها با توجه به وضعیت صفحه زاویه گیر (سواش پلیت) حرکت رفت و برگشتی انجام می دهند. یعنی در واقع حرکت صفحه زاویه گیر میزان کورس پیستون ها را تعیین می کند. برخلاف پمپ های دنده ای این نوع پمپ ها در دو دسته بندی دبی ثابت و دبی متغیر جای می گیرد.
در نوع دبی متغیر پمپ پیستونی محوری، وضعیت صفحه زاویه گیر با استفاده از مکانیزم هایی نظیر سروو، دستی و … قابل تنظیم می باشد.
نوع دوم از این نوع پمپ ها، نوع محور خمیده می باشد که شفت پمپ به محور خمیده متصل است. پیستون های پمپ بر روی محور خمیده قرار داشته و با دوران هم زمان شفت و محور خمیده، پیستون ها هم شروع به حرکت رفت و برگشتی می نمایند. حرکت رفت پیستون باعث مکش سیال از پورت ورودی و در زمانی که پیستون در مرحله برگشت قرار می گیرد، سیال را با فشار بالا از پورت خروجی به سمت خط فشار سیستم می راند. در شکل زیر پمپ پیستونی محوری با محور خمیده مشاهده می گردد.

جهت اخذ مشاوره، خرید، تعمیر و یا دریافت اطلاعات تکمیلی انواع پمپ هیدرولیک پیستونی و همچنین تامین قطعات با کارشناسان ما در شرکت صنعت هیدرولیک تماس بگیرید
شماره تماس: ۶۶۶۸۳۲۶۰
پمپ های پیستونی محوری چه مزایایی دارند؟
· مکش عالی سیال
· عمر کاری طولانی
· استفاده از مقدار دبی مورد نیاز با به کار گیری پمپ پیستونی دبی متغیر
· طراحی کامپکت و جمع و جور پمپ
· ماکزیمم دبی تولیدی 1400 لیتر/دقیقه
· استفاده در سیستم های هیدرولیکی صنعتی و موبایل
· فشار قابل تحمل بالای 400 بار
جهت اخذ مشاوره، خرید، تعمیر و یا دریافت اطلاعات تکمیلی انواع پمپ هیدرولیک پیستونی و همچنین تامین قطعات با کارشناسان ما در شرکت صنعت هیدرولیک تماس بگیرید
شماره تماس: ۶۶۶۸۳۲۶۰
پمپ پیستونی رادیال ( شعاعی)
در یک پمپ پیستونی رادیال (شعاعی)، پیستون ها در آرایشی شبیه به پره های یک چرخ به صورت شعاعی درون یک بلوکه استوانه ای شکل قرار گرفته اند و شفت محرک در مرکز محفظه پمپ بلوکه استوانه ای را می چرخاند.

از پمپ های پیستونی شعاعی (رادیال) در فشارهای بالا (بالای 400 بار) استفاده می شود. از موارد مصرفی پمپ رادیال می توان به کاربردهای زیر اشاره کرد:
· پرس ها
· ماشین های تزریق پلاستیک
· گیره های هیدرولیکی ماشین ابزارها
در مواقعی که به فشار تا 700 بار نیاز می باشد فقط پمپ های پیستونی رادیال می باشند که در چنین فشارهایی حتی به طور پیوسته می توانند کار کنند.
پمپ پیستونی شعاعی با محور خارج از مرکز که توسط شیر کنترل می شود به صورت زیر عمل می کند:

محور محرک (1) به صورت خارج از مرکز پمپ قرار دارد (2). پمپ شامل پیستون (3)، پوسته سیلندر (4)، پیوت (5)، فنر فشاری (6)، شیر مکنده (7) و شیر کنترل فشار (8) می باشد.
پیوت در داخل پوسته (9) پیچ شده است. پیستون در داخل پوسته لغزنده جای گرفته است. فنر فشاری سبب می شود که پوسته لغزنده همیشه به بادامک پمپ (2) متصل باشد.
در ادامه در 4 مرحله کاری شرح مکانیزم پمپ پیستونی رادیال شرح داده شده است.

مرحله 1 : پیستون در ابتدای کورس قرار دارد. حجم محفظه جابجایی در حالت حداقل قرار دارد. در این مرحله شیر مکش و شیر کنترل فشار بسته هستند.
مرحله 2 : همان طور که محور دوران می کند، پیستون در جهت محور مرکزی بادامک حرکت می کند. محفظه جابجایی بزرگتر می شود و شیر مکش به سبب خلاء تولیدی باز می شود. اکنون سیال از داخل شیار موجود در پیستون به محفظه جابجایی جریان پیدا می کند.
مرحله 3 : پیستون در انتهای کورس قرار دارد. محفظه جابجایی کاملاً پر شده است (بیشترین حجم) . در این حالت شیر مکش و کنترل فشار بسته هستند.
مرحله 4 : هنگامی که بادامک دوران می کند، پیستون در جهت پیوت حرکت می کند. جریان به داخل محفظه جابجایی فشرده می شود. به سبب این فشار، شیر کنترل فشار پیوت باز شده و سیال به داخل کانال حلقوی که به بادامک متصل است جریان می یابد.
تعداد PISTON PUMP رادیال چه تعداد می باشد؟
در حالت کلی تعداد پیستون های پمپ های پیستونی شعاعی عدد فرد می باشدو اگر این تعداد زوج باشد وقتی که جریان های هر کدام از پیستون ها با هم جمع می شوند پالس جریان بالایی تولید می شود.
صفحه کنترل (7) دارای دو شیار لوبیایی شکل است که مکش (آبی) و تخلیه (قرمز) سیال از طریق آنها صورت می گیرد. انتهای درام به صورت کروی طراحی شده و روی صفحه کنترل قرار می گیرد. میله های اتصال مخروطی شکل(6) ،گشتاور شافت را بدون سایش با سطح داخلی درام ،به پیستون ها و درام انتقال می دهند. نیرو های عرضی درام توسط پین مرکزی(8) جذب می شوند.